Види і типи твердопаливних котлів.

Твердопаливні котли. Основні переваги

Твердопаливний котел - це високотехнологічний опалювальний пристрій, основним завданням якого є швидке, економічне і екологічно безпечне опалення об'єктів різного цільового призначення. В якості палива для твердопаливних агрегатів використовують дрова, торф, кокс або паливні гранули, які є фінансово доступною альтернативою природному газу.

Особливістю твердопаливних котлів є забезпечення рівномірного і м'якого опалення приміщень, де відсутня електрика і газопровід. Саме тому, твердопаливні котли на сьогодні широко застосовуються, як для екологічного і не дорогого опалення приватних будинків, так і виробничих і складських приміщень.

Основними перевагами сучасних твердопаливних котлів є:

·       Висока технологічність;

Твердопаливні котли забезпечують автоматичну підтримку заданої температури. Як результату, процес опалення реалізується не тільки м'яко, але і безперебійно і з заданим температурним режимом. Фіксація заданої температури досягається за допомогою заслінки, яка піднімається і опускається в разі інтенсивного або малого горіння.

 

·       продуктивність;

Залежно від типу опалювального приладу, агрегат здатний швидко і рівномірно опалювати найбільші площі. Таким чином, твердопаливні котли застосовують для опалення, як житлових приміщень, так і спортивних комплексів, приватних клінік, заводів і СТО.

 

·       Повна автономність опалення;

Установка твердопаливного котла - це не тільки рівномірний і екологічно безпечне опалення, але і повна автономність. Такий пристрій функціонує самостійно і не потребує електроенергії.

 

·       Можливість застосування різних видів палива;

Універсальні моделі твердопаливних котлів підтримують різні види палива. Як результату в якості палива можна застосовувати, як дрова або вугілля, так і торф або пелетні гранули.

 

·       Економічність у використанні;

У порівнянні з газовими котлами, введення в експлуатацію твердопаливного обладнання дозволяє в рази скоротити витрати на опаленні. Повна автономність і фінансова доступність палива роблять нові твердопаливні котли сучасною альтернативою газовим опалювальних приладів.

 

·       Екологічна безпека;

В якості палива в твердопаливних котлах застосовують екологічно чиста сировина, яка не несе шкоди навколишньому середовищу і робить опалення екологічним і безпечним. Крім того, застосування твердопаливних котлів дозволяє вирішити ряд питань утилізації деревообробної галузі.

·       Низька вартість палива;

Паливо для твердопаливних котлів не має високу ціну, що робить агрегат вигідним капіталовкладенням для опалення, як малих, так і великих територій.

·       Простий і швидкий монтаж;

Монтаж твердопаливних котлів не займає багато часу. Однак встановлення та введення в експлуатацію твердопаливних агрегатів слід довіряти кваліфікованим експертам.

·       Експлуатаційна довговічність.

 

Ряд переваг і відмінні технологічні характеристики, роблять сучасні моделі твердопаливних котлів оптимальним вибором для автономного опалення об'єктів самого різного цільового призначення.

Твердопаливні котли. Види і характеристики

Основним завданням твердопаливних котлів є забезпечення якісного, екологічно чистого і не дорогого опалення приміщень.

Залежно від завдань опалення слід вибирати «правильний» твердопаливний котел.

Розрізняють такі види твердопаливних котлів:

 

За типом палива:

·       Твердопаливні котли на дровах;

В даному типі твердопаливного агрегату застосовують сухі дрова або дрібну деревину з показником вологості не більше 15%.

·       Твердопаливні котли на вугіллі;

У твердопаливних котлах даного виду застосовують натуральний вугілля.

·       Твердопаливні котли з пелетние типом палива;

Твердопаливні котли на пелетние паливі відносяться до сучасних опалювальних приладів і функціонують на пресованих гранулах.

·       Котли на паливі змішаного типу;

«Змішані котли» підтримують процеси згоряння різних типів топлива і відносяться до одних з найбільш універсальних опалювальних пристроїв. В якості палива в таких агрегатах можна застосовувати, як вугілля або торф, так і дрова.

За типом згоряння:

·       Класичний твердопаливний котел;

Класичний твердопаливний котел - це оптимальний вибір для теплого будинку. Просте регулювання температури, дозволяє швидко створити комфортний мікроклімат в будинку або в офісі. В якості палива в ото-пітельном обладнанні використовують вугілля або дрова.

·       Універсальний твердопаливний котел;

Універсальний твердопаливний котел дозволяє застосовувати для опалення-лення різні види палива. Це може бути торф, дрова, пелетние гра-нули, кокс або вугілля. Такі агрегати відносяться до продуктивних пристроїв і забезпечують м'яке опалення, як приватних будинків, так і великих промислових об'єктів.

·       Котли тривалого горіння;

Котли тривалого горіння - це сучасні опалювальні агрегати, які швидко створюють комфортний мікроклімат в приміщенні. Процес горіння здійснюється зверху вниз, завдяки чому досягається одно-мірне і м'яке опалення приміщень.

 

·       жаротрубного твердопаливний котел;

Жаротрубний котел - це водогрійний або паровий котел, який широ-ко використовується в промислових цілях. Поверхня нагріву в жаротруб-них котлах складається з трубок невеликого діаметра, всередині яких цир-кулір результати згоряння палива. Теплообмін в таких опалювальних приладах реалізується шляхом нагрівання води. Максимальна виробляй-ність жаротрубних котлів становить 35мВт.

 

За матеріалом теплообмінника:

·       Твердопаливні котли зі сталі;

·       Твердопаливні котли з чавуну.

За способом завантаження палива:

·       Твердопаливні котли з ручним завантаженням палива;

·       Котли з автоматичною завантаженням палива.

За типом вбудованої автоматики:

·       Енергонезалежні твердопаливні котли;

Енергонезалежні котли на твердому паливі відрізняються наявністю тер-мосіфона, який забезпечує регулювання приток повітря.

·       Енергозалежні твердопаливні котли.

В таких котлах приплив повітря контролюється вентилятором вбудованого типу.Одними из наиболее популярных видов твердотопливных котлов являются котлы-универсалы и пиролизные котлы, которые потребляют минимум топлива, благодаря новым методам обработки древесины.  Благодаря качественно новому принципу сгорания твердого топлива, обеспечивается равномерное и не затратное отопление.

Процес опалення в піролізних твердопаливних котлах починається з поступово-го нагрівання палива при обмеженому доступі повітря з подальшим виділення го-рючего газу і його спалюванням в окремій камері. Таким чином, в піролізних твердо-паливних котлах є відразу дві топки - камера газифікованими і камера згорить-ня. Горючий газ в процесі горіння з першої камери в другу надходить через форсунки вентилятором. Головною перевагою запровадження в експлуатацію піролізного агрегата є не тільки збільшення роботи устаткування на одному завантаженні палива, але і повна автоматизація процесів горіння і коефіцієнт корисної дії 90%

Котли універсали, як і піролізні котли по типу згоряння відносяться до агрегатів ривалого горіння. Особливістю котлів тривалого горіння є рівномірний і економічне опалення. Як результат, опалювальний пристрій є не тільки продуктивним агрегатом, але і дозволяє скоротити витрату палива.

 Устрій класичного твердопаливного котла

Класичний твердопаливний котел широко застосовується для опалення приватних будинків, дач або невеликих комерційних об'єктів.

Устрій класичного твердопаливного котла складається з наступних елементів:

·       Корпус із сталі або з чавуну;

·       Камера згоряння;

·       Теплообмінник для циркуляції води;

·       Зольник;

·       Виход димаря.

Робота класичного твердопаливного котла починається з завантаження палива. В за-лежно від моделі агрегату, процес завантаження палива може реалізовуватися як вручну, так і автоматично. Котли з автоматичною завантаженням палива відносяться до енергозалежності обладнанню, а котли з ручним завантаженням можуть функціонувати без електромережі. У нижній частині камери згоряння розташовані колосники, які від-вечают за відсіювання золи і забезпечують подачу кисню для підтримки процес-сов горіння. Вогнестійкість колосників досягається завдяки спеціальному сплаву з заліза і графіту. Розпал вогню в топці може проводитися, як вручну, так і при по-мощі газового пальника.

Процес опалення в класичних моделях твердопаливних котлів досягається завдяки передачі тепла теплоносію, який циркулює по теплообміннику. Надійність і експлуатаційна безпека пристрою забезпечує надійний теп-лообменнік зі сталі або чавуну.

Регулювання температури в опалювальному пристрої здійснюється за допомогою ре-регулятора тяги, які можуть бути механічного і автоматичного типу. До механічного-ським регуляторам тяги відноситься звичайна заслінка, а до автоматичних - Мікропроцес-бур'янистої контролер. За допомогою даного механізму легко можна контролювати по-ступление кисню до палива і актуальність заданої температури.

Принципи роботи і переваги твердопаливного котла тривалого горіння

Котел на твердому паливі тривалого горіння - це високопродуктивний агре-гат, який здатний рівномірно, екологічно і не дорого опалювати приміщення раз-особистого цільового призначення.

Твердопаливний котел тривалого горіння представлений у вигляді двох металевих циліндрів, між якими розташований теплоносій. Завантаження палива в котлах тривалого горіння здійснюється у внутрішній циліндр, який виконує функцію камери згоряння. У внутрішньому циліндрі так само розташована телескопічн-ська труба і пристрій подачі повітря для горіння. Ефективність і рівномірність опалення в цьому пристрої досягається завдяки подачі повітря за принципом свер-ху вниз. В процесі роботи, в міру згоряння завантаженого палива телескопічна труба опускається і автоматично підпалює новий вугілля або дрова для подальшого опалення.

За своєю конструкцією котел тривалого горіння складається з наступних елементів:

·       Камера нагрівання повітря;

·       Повітряна заслінка;

·       Труба подачі кисню;

·       Заслінка для перемикання видів палива вугілля / дрова;

·       Дверцята для закладки палива;

·       Розподільник повітря;

·       Зона видалення диму;

·       Труби для нагрітої і поворотній води.

Основними перевагами твердопаливних котлів тривалого горіння є:

·       Високий показник ККД 90%;

·       Збільшений обсяг завантажувальної камери;

·       Тривалий час роботи;

·       Простота в управлінні;

·       Висока продуктивність;

·       Просте регулювання роботи теплоносія;

·       Експлуатаційна довговічність.

Опалювальні котли на твердому паливі тривалого горіння відрізняються від клас-сических моделей опалювального обладнання принципом згоряння палива, яке реалізується зверху вниз. Твердопаливний котел тривалого горіння здатний під-тримувати процеси горіння понад тридцять годин, при паливі у вигляді дров і більше п'яти діб при паливі у вигляді вугілля.

Механізм роботи і принципи управління котлів на твердому паливі

Особливістю твердопаливних котлів є абсолютна інерційність процесів горіння.

У разі опалення великих територій, спільно з твердопаливним котлом устанав-ється теплової гідроакумулятор, який не тільки мінімізує кількість загрузок палива, але і накопичує надлишкове тепло з подальшою його передачею в систе-му опалення.

Управління твердопаливним котлом реалізується максимально просто. Твердотоп-зливи котел оснащений спеціальним регулятором температури, який забезпечує контроль фактичної температури води в котлі. Регулятор температури з'єднаний з за-слонки повітря сталевий ланцюгом. У тому випадку, якщо температура агрегату стає вище заданої за шкалою регулятора, заслінка автоматично відкривається і процес горенію сповільнюється. При зниженні температури, заслінка автоматично відкриваючиється. Як результату, процес опалення за допомогою твердопаливного котла є простим з точки зору управління і безпечним з точки зору норм пожежної небезпеки.

Димохід

Монтаж твердопаливного котла передбачає спеціальну організацію димохо-да для відведення продуктів згоряння. Ефективність тяги залежить не тільки від розміру і висоти димоходу, а й від його внутрішнього перетину і шорсткості. Крім того, при установці димоходу слід враховувати різницю температур між продуктами згоряння і температурою зовнішнього повітря. Правильний підбір обладнання і кваліфікований-ва установка димоходу забезпечить справний і довговічне функціонування опалювальних-ного пристрою.

Для опалювання великих приміщень оптимальним вибором стане твердопаливний котел промислового типу.

Промислові твердопаливні котли

Промислові твердопаливні котли - це високотехнологічні опалювальні агрегати, які характеризуються високою потужністю і дозволяють швидко і безпека-но опалювати великі території. Особливістю промислових твердопаливних котлів є їх висока продуктивність. Як результат, опалювальне устрій-ство здатне економічно, рівномірно і безпечно обігріти промислові об'єкти з великими площами.

Твердопаливні котли промислового типу є габаритним обладнанням, ко-лось передбачає проведення професійних монтажно-інсталяційних робіт з подальшим введенням агрегату в експлуатацію. Саме тому, процес установки твердопаливного обладнання промислового типу слід довіряти виключи-тельно досвідченим експертам.

Модульні котельні на твердому паливі

Модулі опалювальні - це спеціалізоване мобільне спорудження, яке состоїть з одного або декількох котлів з можливістю установки каскаду з модульних котелень. Модульні котельні на дровах проектуються індивідуально з точним урахуванням всіх особливостей опалювального об'єкта. Установка модульної котельні реалізується поруч з опалювальним будинком без потреби проведення капітальних ремонтних робіт.

Для того, щоб твердопаливний котел став економним і продуктивним инструментом для вирішення питань опалення, замовляти опалювальне пристрою слід тільки в спеціалізованих Інтернет магазинах.

Знайти широкий вибір побутових і промислових твердопаливних котлів від промінь-ших фірм-виробників Ви зможете в Інтернет гіпермаркеті теплотехніки і кому-плекту «ТТСК».

Купити якісний твердопаливний котел в Україні

Компанія «ТТСК» пропонує найширший вибір твердопаливних котлів з доставкою в будь-яку точку країни. Завдяки багаторічному досвіду роботи і співпраці з кращими заводами-виробниками нам вдалося представити найширший модельний ряд твердопаливних котлів для вирішення різних завдань опалення. У нашому каталозі представлені, як моделі побутових твердопаливних котлів з ручним або автоматичних завантаженням палива, так і промислові котли Аltep BIO, Altep DUO Pellet або CAH PG для швидкого опалювання заводів і складських приміщень.

Для того, щоб купити котел на твердому паливі Вам достатньо лише підтвердити свій вибір на нашому сайті або зв'язатися з менеджерами «ТТСК» в Україні. У залежності від Ваших побажань і завдань опалення ми порекомендуємо кращу модель твердотоплівного обладнання.

Інтернет гіпермаркет теплотехніки і комплектуючих «ТТСК» - це сертифікований-ванні твердопаливні котли з доставкою і тільки доступні ціни.

 11/10/2018
 (348 переглядів)