Очищення теплообмінника котла від сажі. Щітки, йоржі, прути, хімія для димоходу і котла.

Чистка котлів і димоходів

Сьогодні, своєчасне очищення твердопаливного котла є гарантом справної і довговічною роботи кожного опалювального агрегату. Саме завдяки професійному чищенню опалювального обладнання забезпечується не тільки продуктивність котла, але і в рази скорочуються витрати палива.

Розрізняють такі методи очищення твердопаливних котлів і димоходів:

·       Механічний метод чистки;

Механічний метод очищення котла від сажі передбачає застосування спеціальних аксесуарів, які забезпечать швидке і ефективне видалення забруднень. До таких аксесуарів відносять щітки металеві для чищення котлів, щітки пластикові для чищення димоходу, лопатки для котла, кулі димохідні та інші аксесуари, які забезпечать збереження чистоти в обладнанні. Механічний спосіб очищення твердопаливного обладнання не потребує певних навичок, що дозволяє легко впоратися з забрудненнями в домашніх умовах.

·       Хімічний метод очищення.

Хімічний метод чистки котла передбачає застосування спеціальних порошкових засобів від сажі і кіптяви. Завдяки наявності активних сажеудаляющіх речовин такі кошти не тільки ефективно видаляють забруднення, але і запобігають подальші утворення нагару на стінках опалювального пристрою.

Додатковою перевагою хімічної очистки котла є максимальна простота в застосуванні для користувача. Для того, щоб очистити хімією котел або димар досить тільки нанести порошок на зону забруднення. Крім того, сажовибірники для хімічної очистки котла і димоходу рекомендується використовувати і в профілактичних цілях. Як результат, з такою сучасною очищенням можна попередити будь-які забруднення на стінках котла і забезпечити високоефективну роботу опалювального обладнання.

Очищення твердопаливного обладнання. Переваги для Користувача

На сьогодні, твердопаливні котли є фінансово доступною альтернативою газовим опалювальних приладів. Доступна ціна, економія на опаленні та висока продуктивність дозволяють забезпечити теплий і комфортний мікроклімат об'єктів різних площ. Однак, слід пам'ятати не тільки про правила установки і введення в експлуатацію твердопаливного агрегату, але і про тонкощі догляду за ним. Саме від своєчасної чистки опалювального пристрою на дровах залежить його довговічна і безпечна робота з мінімальною витратою палива.

Основними перевагами своєчасного очищення твердопаливного котла і димоходу є:

·       Швидке очищення твердопаливного обладнання від сажі, кіптяви і нагару;

·       Загальна продовження терміну служби опалювального пристрою;

·       Поліпшення процесів спалювання твердого палива;

·       Мінімізація концентрацій NOx і SO2;

·       Контроль безпечної експлуатації твердопаливного обладнання;

·       Контроль утворення корозії;

·       Мінімізація пилоутворення;

Чому очищення котла і димоходу необхідно?

Функціонал твердопаливного обладнання передбачає постійну довантаження твердого палива, що передбачає утворення результатів горіння, а саме: кіптяви, сажі і смоли. В результаті забруднень не тільки зменшується показник ККД і збільшується витрата палива, але і зростають ризики виникнення несправності в роботі опалювального обладнання.

Очищення твердопаливного котла і димоходу забезпечить:

·       Контроль загоряння димоходу;

Займання димоходу від забруднень - це найпоширеніше наслідок несвоєчасної очистки твердопаливного котла, яке може супроводжуватися гучними оплесками, густим димом з їдким запахом. Саме загоряння димоходу відносять до найнебезпечніших наслідків забруднення обладнання, яке може привести, як до повної руйнації опалювального пристрою, так і до займання інших предметів. Згодом, стінки димоходу обростають креозотним відкладеннями коричневого кольору, які накопичуються і перетворюються в смолу. Маючи високу горючістю, креозотним смола легко запалюється, що нерідко стає основною причиною пожежі. Для того, щоб ліквідувати ризики займання, в процесі експлуатації слід не тільки професійно очищати димохід від забруднень, але і вибирати якісну, натуральну деревину для топки котла.

·       Контроль безпеки і захист здоров'я користувачів;

Чистий котел і димар є запорукою збереження здоров'я Споживача. В результаті горіння деревини не рідко утворюються димові гази, які є шкідливими для здоров'я. Своєчасна очищення димоходу і стінок котла на дровах стане гарантом безпечної експлуатації опалювального обладнання.

·       Контроль ефективності роботи твердопаливного котла;

Ні для кого не секрет, що відкладення на стінках твердопаливного обладнання і на його поверхні знижують загальну ефективність роботи опалювального агрегату. В результаті накопичення кіптяви, смоли і сажі в рази знижується тепловіддача і зменшується загальний діаметр димоходи. Як результат, зменшується показник ККД і продуктивність обладнання.

Як правильно вибрати аксесуари для очищення котла і димоходу?

В незалежності від того, який вид твердого палива використовується в опалювальному пристрої, стінки котла і димар слід постійно очищати від сажі, кіптяви і смоли.

Розрізняють такі аксесуари для очищення димоходу і котла:

ü  Механічне очищення;

o   Металеві щітки;

Металеві йоржі - це самий довговічний аксесуар для очищення, який зберігає робочу форму і відмінно счищает сажу. Яскравим прикладом відмінного аксесуара стане щітка металева плоска для чищення димоходу.

o   Пластикові щітки;

Пластикові щітки для чищення димоходу - це сучасний вибір, яка не подряпає стінки і м'яко очистить котел. На відміну від металевих аксесуарів, пластикові йоржі для очищення димоходи менш довговічні, однак дуже ефективні у використанні.

Крім виду щітки слід, так само визначитися з правильним розміром. Розмір щітки для очищення димоходу необхідно підбирати індивідуально під свій димохід. Правильний йорж повинен бути на 2 см більше спільного діаметра димоходу. Крім того, в залежності від моделі, йоржі підтримують різні способи очищення.

Це може бути:

·       Очищення димоходу щіткою через дах;

 Для чищення димоходу через кришку слід озброїтися ершом і мотузкою з додатковим вантажем до 2 кг і провести йорж уздовж всього димоходу, очистивши його стінки від бруду.

·       Очищення димоходу щіткою з приміщення.

У разі чистки димоходу з приміщення не знадобиться виходити з дому для видалення сажі, для цього достатньо лише розмістити йорж в димоході на гнучкому жердині знизу через опалювальний прилад. Для цього слід озброїтися ершом під різьбу і комплектом гнучких метрових палиць, які зможуть сформувати міцний жердину для очищення.

·       Очищення димоходу за допомогою хімії.

Очищення димоходу за допомогою хімічних порошків не тільки швидко видалить забруднення, а й попередить подальше їх утворення. В процесі очищення, хімічні засоби миттєво згорають в опалювальному приладі, виділяючи активні речовини, які ліквідують сажу. Як результат, сажа повністю висихає і відшаровується від стінок димоходу з повним його очищенням. Головною перевагою хімічної чистки котла та димоходу від нагару, кіптяви і сажі є можливість повністю прочистити всі нутрощі агрегату, підвищити показники тепловіддачі і в рази скоротити витрати пелет або дров. Саме хімічне чищення твердопаливного обладнання дозволяє швидко і ефективно видалити сажу з димоходу і повернути обладнання колишню продуктивність. Важливо пам'ятати, що в процесі очищення твердопаливного обладнання необхідно повністю зупинити роботу агрегату і погасити вогонь.

Для того, щоб аксесуари для очищення котла і димоходу стали ефективним і економічним вибором проти будь-яких забруднень їх купувати слід тільки в спеціалізованих Інтернет гіпермаркетах.

Знайти найширший вибір аксесуарів для механічної або хімічної очистки твердопаливних котлів і димоходів Ви зможете в Інтернет гіпермаркеті теплотехніки і комплектуючих «ТТСК».

Купити аксесуари для хімічної та механічної очистки котлів і димоходів за доступною ціною в Україні

Інтернет гіпермаркет котлів і комплектуючих «ТТСК» відкриває кожному можливість насолодитися продуктивної, безпечної та економічної роботою твердопаливного пристрою. У нашому каталозі представлені новітні аксесуари для ефективної чистки котла та димоходу від кращих європейських брендів, які легко впораються з будь-якими забрудненнями.

Замовити аксесуари для механічного очищення твердопаливного котла або димоходу Ви можете вже сьогодні, зв'язавшись з менеджерами ТТСК. Залежно від інтенсивності забруднень, експерти «ТТСК» порекомендують кращий засіб для чищення устаткування. Це можуть бути, як сучасні щітки для чищення котлів і димоходів, лопатки для золи, так і такі підручні аксесуари, як кочерга для котла з дерев'яною ручкою або скребок для котла з дерев'яною ручкою для швидкого усунення забруднень. Крім того, саме у нас Ви зможете купити новітні аксесуари для хімічної очистки твердопаливного обладнання. А саме: сучасний каталізатор Spalsadz а так же каталізатор Hansa від литовського виробника.

Інтернет гіпермаркет котлів і комплектуючих «ТТСК» - це відмінний вибір для якісної чистки твердопаливних котлів і димоходів з гарантією якості.

 27/12/2018
 (647 переглядів)